Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

Πανελλαδικές εξετάσεις 2015: Πρώτο "ραντεβού" στις 18 Μαΐου

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια και τα Επαγγελματικά Λύκεια (Β’ Ομάδας), με το πρόγραμμα των μαθημάτων να παρουσιάζει ελάχιστες διαφορές σε σχέση με πέρσι. Το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ανοίγει παραδοσιακά την αυλαία τα τελευταία χρόνια, με τα δύο «βαριά» μαθήματα της Ιστορίας και της Φυσικής να κλείνουν τον κύκλο των εξετάσεων στις 29 Μαΐου. Οι υποψήφιοι που στοχεύουν στις Οικονομικές Σχολές θα εξεταστούν υποχρεωτικά στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας στις 2 Ιουνίου.


Η εξέταση των ειδικών μαθημάτων που ορίζονται από συγκεκριμένες σχολές για την εισαγωγή των υποψηφίων θα ξεκινήσει στις 17 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιουνίου. Σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις για τα Ημερήσια και τα ΕΠΑΛ (Α’ Ομάδας) αλλά και για τα μαθήματα ειδικότητας Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑΛ (Β’ Ομάδας) οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν 19 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 9 Ιουνίου. Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν από την Τρίτη 9 Ιουνίου έως και την Τρίτη 16 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, το σχολικό έτος θα ολοκληρωθεί στις 13 Μαΐου. Μία μέρα μετά το τέλος των Πανελλαδικών, και συγκεκριμένα στις 3 Ιουνίου, θα ξεκινήσει η διαδικασία των απολυτηρίων εξετάσεων, η οποία προσαρμόζεται στο πρόγραμμα του κάθε σχολείου.

ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
http://www.e-typos.com/gr/ellada/article/121263/panelladikes-exetaseis-2015-proto-radevou-stis-18-maiou/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πνευματικά Δικαιώματα

-Επιτρέπεται η αντιγραφή του κειμένου
-Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
-ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η αναφορά πηγής

nek-plan.blogspot.com