Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

Δημόσιες ανταλλακτικές βιβλιοθήκες θα στηθούν σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης

Η ομάδα "Τhessaloniki Next2u" σχεδιάζει ένα πρωτότυπο και ανταποδοτικό για την πόλη project, το "Think Tank".
Πρόκειται για ένα "αστικό πείραμα", στα πλαίσια του οποίου θα τοποθετηθούν δημόσιες ανταλλακτικές βιβλιοθήκες σε κεντρικά σημεία της πόλης.
Οι βιβλιοθήκες μας θέλουμε να αποτελέσουν έναν κρυμμένο θησαυρό, που προκαλεί τους περαστικούς να σταματήσουν και να τον ανακαλύψουν.

Πρόκειται για μια ελαφριά και ευέλικτη κατασκευή η οποία δημιουργεί έναν οικείο χώρο για τους αναγνώστες. Στόχος της είναι να δημιουργήσει ένα νέο τοπόσημο για την πόλη, μια λειτουργική και προσβάσιμη δημόσια ανταλλακτική βιβλιοθήκη όπου οι χρήστες θα μπορούν ελεύθερα να δανειστούν και να ανταλλάξουν βιβλία.
Η ιδέα αποτελεί υιοθέτηση καλής πρακτικής από το εξωτερικό και συγκεκριμένα βασίζεται στο επιτυχημένο παράδειγμα του Little Free Library που έγινε το 2012 στη Νέα Υόρκη.
Οι διοργανωτές αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:
«Για να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας συμμετέχουμε στο Feast Thessaloniki #3 (Funding Entrepreneurship & the Arts with Sustainable Tactics), ένα ανοιχτό, δημόσιο δείπνο που έχει σαν σκοπό τη χρηματοδότηση δημιουργικών projects, μέσω της διαδικασίας του crowdfunding (διαδικτυακή μικροχρηματοδότηση).

Αν σας αρέσει η ιδέα μας σας περιμένουμε την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στο χώρο Les yper yper (Γεωργίου Σταύρου 4) στις 21:00.».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πνευματικά Δικαιώματα

-Επιτρέπεται η αντιγραφή του κειμένου
-Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
-ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η αναφορά πηγής

nek-plan.blogspot.com