Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014

Συμβουλές για σωστή επιλογή SD κάρτας

Στην αγορά κυκλοφορούν πολλοί τύποι καρτών μνήμης SD, ανάλογα με την συσκευή σας θα πρέπει να διαλέξετε την κατάλληλη για την συσκευή σας.
Το πρώτο που θα πρέπει να κοιτάξετε είναι αν η συσκευή σας υποστηρίζει τις καινούργιες γενιές καρτών SD.
Η πρώτη γενιά (SDSC) δεν έχει κάποιο διακριτικό και απλά οι κάρτες λένε ότι είναι Secure Digital. Συνήθως υποστηρίζουν χωρητικότητες μέχρι 2GB και λειτουργούν σε όλες

Η δεύτερη γενιά (SDHC) έχει το λογότυπο sdhc-logo.png εκτυπωμένο πάνω της. Έχουν μέγιστη χωρητικότητα μέχρι 32GB και πρέπει η συσκευή να την υποστηρίζει για να μπορεί να την χρησιμοποιήσει. Διαβάστε λοιπόν το εγχειρίδιο της συσκευής σας.
Η τρίτη γενιά (SDXC) έχει ως λογότυπο το sdxc-logo.png τυπωμένο πάνω της. Έχουν μέγιστη χωρητικότητα μέχρι 2ΤΒ και όπως και της προηγούμενης γενιάς πρέπει να υποστηρίζεται από την συσκευή που θα την χρησιμοποιήσει.
Το δεύτερο στο οποίο θα πρέπει να δώσετε προσοχή είναι ο τύπος ή αλλιώς το μέγεθος της κάρτας SD. Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται τα μεγέθη, κάρτας μνήμης SD που κυκλοφορούν στην αγορά. Οι μικρότεροι τύποι μπορούν πάντα να χρησιμοποιηθούν σε συσκευές που δέχονται μεγαλύτερο τύπο με τον ανάλογο (και πολύ φτηνό) προσαρμογέα.

Τύποι καρτών SD
sd-card-front-back.png Κλασσική (μεγάλη) SD κάρτα μνήμης. Συνήθως χρησιμοποιείται σε φωτογραφικές μηχανές, κονσόλες και υπολογιστές.
minisd-card-front-back.png miniSD (μεσαία) κάρτα μνήμης. Η χρήση της είναι διαδεδομένη σε μικρές φωτογραφικές μηχανές και tablets.
microsd-card-front-back.png microSD (μικρή) κάρτα μνήμης. Την βρίσκουμε πιο συχνά σε tablets και κινητά τηλέφωνα.
Το σημαντικό στην αγορά σας, που θα καθορίσει και την τιμή είναι η χωρητικότητα της κάρτας καθώς και η ταχύτητα που μπορεί η κάρτα μνήμης να αναγνώσει ή να γράψει δεδομένα, σε αυτήν. Στον παρακάτω πίνακα είναι η λίστα με τις ελάχιστες εγγυημένες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής, με το αντίστοιχο λογότυπο που μπορεί να έχει μία εγκεκριμένη από την SD Card Association κάρτα μνήμης SD.

Λογότυπο Ελάχιστη εγγυημένη ταχύτητα
sd-class-2.png 2 MB/sec
sd-class-4.png 4 MB/sec
sd-class-6.png 6 MB/sec
sd-class-10.png 10 MB/sec

Οι ταχύτητες τύπου "x", όπως για παράδειγμα 133x θεωρούνται αναξιόπιστες και δεν είναι εγκεκριμένες από την SD Card Association.
Όσο η ταχύτητα είναι μεγαλύτερη τόσο υψηλότερη είναι και η τιμή της κάρτας μνήμης. Οι περιπτώσεις που θα χρειαστείτε μία γρήγορη κάρτα μνήμης είναι σε βιντεοκάμερες ή κινητά τηλέφωνα που μπορούν να καταγράψουν βίντεο υψηλής ανάλυσης και πολύ καλής ποιότητας, σε επέκταση μνήμης σε κινητά τηλέφωνα, tablets ή macbook air ή σε συνεχόμενη γρήγορη πολλαπλή λήψη φωτογραφιών με μία καλή φωτογραφική μηχανή.
 Αν λοιπόν η αναμενόμενη χρήση σας δεν είναι στις παραπάνω μπορείτε να αγοράσετε μια κάρτα μνήμης SD κατηγορίας 4, πιο οικονομικά και χωρίς να καταλάβετε καμία ουσιώδη διαφορά. Αν όμως σας αρέσουν τα μεγάλα παιχνίδια, με 3d γραφικά και πολύπλοκους ήχους στο κινητό σας ή στο tablet τότε μία SD κατηγορίας 10 θα αναδείξει το παιχνίδι με καλύτερους χρόνους φόρτωσης και λιγότερη αναμονή.

Περισσότερα για τις κάρτες SD μπορείτε να διαβάσετε εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Digital


Πηγή: http://www.e-agorazo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πνευματικά Δικαιώματα

-Επιτρέπεται η αντιγραφή του κειμένου
-Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
-ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η αναφορά πηγής

nek-plan.blogspot.com