Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014

Βάσεις 2014: Άνοδος σε όλα τα επιστημονικά πεδία, εκτός από το πέμπτο

Μεγάλη άνοδο στο πρώτο επιστημονικό πεδίο, οριακή άνοδο στο δεύτερο, το τρίτο και το τέταρτο, ενώ κατακόρυφη πτώση στο πέμπτο καταγράφεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στις βάσεις σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των υποψηφίων για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, με τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, στις θετικές επιστήμες, τις επιστήμες υγείας, τις τεχνολογικές επιστήμες αναμένεται οριακή άνοδος βάσεων, μεγάλη αναμένεται στις ανθρωπιστικές επιστήμες και τις νομικές και κυριολεκτικό… γκρέμισμα στις σχολές οικονομίας και διοίκησης, αναμένεται να έχουμε, όπου οι σχολές σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως οι ιατρικές, οι νομικές και πολυτεχνικές θα έχουν οριακή αύξηση, με πιο εμφανή αύξηση στις λεγόμενες σχολές μεσαίας και χαμηλής ζήτησης.

Στο πέμπτο επιστημονικό πεδίο (οικονομία και διοίκηση), η πτώση οφείλεται στη χαμηλή ζήτηση από τους υποψηφίους, καθώς υπάρχουν λιγότεροι υποψήφιοι σε σχέση με πέρσι σε ένα ποσοστό 20,6%.

Να σημειωθεί ότι η άνοδος των βάσεων θα ήταν εντυπωσιακή, εάν το υπουργείο Παιδείας δεν διέθετε το επιπλέον 20% των θέσεων των ειδικών κατηγοριών στη γενική σειρά όλων των υποψηφίων.

Παράλληλα, από τη στιγμή που από τη νέα σεζόν, οι μετεγγραφές είναι ελεύθερες για τις λεγόμενες ειδικές κατηγορίες, αναμένεται να «ανεβούν» τα τμήματα που βρίσκονται στην Περιφέρεια και έχουν ομοειδή τμήματα σε πανεπιστήμια ή ΤΕΙ των αστικών κέντρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πνευματικά Δικαιώματα

-Επιτρέπεται η αντιγραφή του κειμένου
-Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
-ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η αναφορά πηγής

nek-plan.blogspot.com