Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

Βάσεις 2014: Εκτιμήσεις ανά επιστημονικό πεδίο

Δυσκολεύει η εισαγωγή των υποψηφίων στα Πανεπιστήμια, αφού από την ανακοίνωση των βαθμολογιών προκύπτει ότι οι βάσεις θα ανέβουν σε σχολές μεσαίας ζήτησης και θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα στις περιζήτητες σχολές.

Στο 1ο και στο 5ο επιστημονικό πεδίο θα υπάρξουν και αρκετές περιπτώσεις σχολών που θα εμφανίσουν πτώση των βάσεων. Αντίθετα, σε αρκετές περιφερειακές σχολές θα προκύψει άνοδος των βάσεων και λόγω των μετεγγραφών, αφού πολλοί υποψήφιοι που δικαιούνται μετεγγραφή θα διαλέξουν την τεθλασμένη οδό: Σύμφωνα τα «Νέα», θα δηλώσουν μια περιφερειακή σχολή που έχει αντίστοιχή της σε κεντρικό Ίδρυμα, ώστε να εισαχθούν εκεί με λιγότερα μόρια και να πάρουν στη συνέχεια τη μετεγγραφή που δικαιούνται.

Στο 2ο και στο 4ο επιστημονικό πεδίο θα υπάρξουν ανοδικές τάσεις των βάσεων κλιμακούμενες ανά σχολή, με συνωστισμό στις μεσαίες. Εκτιμάται άνοδος από 250-1.000 μόρια.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο δεν αναμένονται μεγάλες μεταβολές στις Ιατρικές Σχολές που βρίσκονται παραδοσιακά στο υψηλότερο σημείο, ενώ στις μεσαίες οι αυξήσεις θα είναι μεγαλύτερες.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πνευματικά Δικαιώματα

-Επιτρέπεται η αντιγραφή του κειμένου
-Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
-ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η αναφορά πηγής

nek-plan.blogspot.com