Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

Μιαούλεια 2014: Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων

Όπως κάθε χρόνο, τον Ιούνιο έτσι και φέτος θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις για τα «Μιαούλια 2014» στην Ύδρα. Τα «Μιαούλεια» είναι η λαμπρότερη γιορτή της Ύδρας, που τιμάται η επέτειος του θανάτου του Ναυάρχου Αντρέα Μιαούλη αλλά τιμώνται επίσης οι Ναυμάχοι του νησιού που ξεκίνησαν την Απελευθερωτική Επανάσταση από τον Οθωμανικό ζυγό.Με ένα πλήθος εκδηλώσεων – συναυλίες, μουσικές εκδηλώσεις, αθλητικούς αγώνες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, επίδειξη πολεμικών τεχνών, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις κ.α. – θα τιμηθεί η μνήμη του

Υδραίου Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη αλλά και όσων (πλοιάρχων και ναυτών), που πήραν μέρος στο Απελευθερωτικό Αγώνα του 1821.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την ιστορική και την φαντασμαγορική αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα και την πυρπόληση της οθωμανικής φρεγάδας, στον προλιμένα της Ύδρας.Το κεντρικό μέρος των εορτασμών των «Μιαουλείων» περιλαμβάνει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Θεοτόκου Ύδρας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας και την έπαρση της σημαίας στο Κάστρο του Κάβου. Ακολουθεί η μεταφορά της Ληκύθου με την καρδιά του Ναυάρχου Αντρέα Μιαούλη από το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας στο Ιερό Καθεδρικό Ναό της Ύδρας και στη συνέχεια τελείτε Δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ναυάρχου Αντρέα Μιαούλη στο Κάστρο του Κάβου. Το μεσημέρι οι Επίσημοι μεταβαίνουν στον προβλήτα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας και ακολουθεί ρίψη στεφάνου στη θάλασσα προς τιμή των Ναυμάχων του 1821, χαιρετιστήριοι κανονιοβολισμοί και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Πηγή: hydranews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πνευματικά Δικαιώματα

-Επιτρέπεται η αντιγραφή του κειμένου
-Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
-ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η αναφορά πηγής

nek-plan.blogspot.com