Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Πανελλήνιες 2014: Κάτω από τη βάση έγραψε ένας στους δύο στην Έκθεση

«Παγίδα» για τους περισσότερους υποψηφίους που διαγωνίζονται στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις αποδεικνύεται το μάθημα της έκθεσης καθώς σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ένας στους δύο έχει γράψει κάτω από τη βάση.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τη βαθμολόγηση των γραπτών, ο μέσος όρος κινείται από 12 ως 14 και έτσι η πλειοψηφία των μαθητών θα κινηθεί στις λεγόμενες μεσαίες σχολές επηρεάζοντας έτσι και τη διαμόρφωση των βάσεων, ανάλογα πάντα και με τη σειρά προτίμησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» φαίνεται ότι θα υπάρξει μια ανοδική τάση στα περισσότερα πεδία, ωστόσο θα υπάρξουν και μειώσεις σε πολλές σχολές υψηλής ζήτησης.

Άλλες σχολές που είναι ψηλά στην προτίμηση των υποψηφίων θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα με ελάχιστες αυξομειώσεις όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία.

Έτσι, σύμφωνα με τις προβλέψεις όλα δείχνουν μια τάση αύξησης των βάσεων στο πρώτο πεδίο και ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα τμήματα των νομικών και φιλολογικών τμημάτων.

Οι σχολές του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου αναμένεται να μείνουν στα περυσινά επίπεδα στην πλειοψηφία τους και ειδικά τα τμήματα μαθηματικών, φυσικής και χημείας, καθώς και η βαθμολόγηση των μαθητών δείχνει ότι κινήθηκαν στον περυσινό μέσο όρο.

Αντίθετα, και εδώ φαίνεται ότι έχει παίξει ρόλο η έκθεση, φαίνεται να υπάρχει μια ελαφρά αποκλιμάκωση των βάσεων στο 3ο επιστημονικό πεδίο και ειδικά σε ό,τι αφορά στις ιατρικές, φαρμακευτικές και κτηνιατρικές σχολές.

Σαφή μείωση των βάσεων προβλέπουν οι βαθμολογητές έχοντας την πρώτη εικόνα από τα γραπτά στο 5ο επιστημονικό πεδίο όπου φαίνεται μια σαφής, προς το παρόν, μείωση των βάσεων στα τμήματα οικονομικών επιστημών.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πνευματικά Δικαιώματα

-Επιτρέπεται η αντιγραφή του κειμένου
-Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
-ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η αναφορά πηγής

nek-plan.blogspot.com