Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

Βάσεις 2014: Στις 2 Ιουλίου οι βαθμολογίες - Εκτιμήσεις

Μπορεί η αγωνία των Πανελλαδικών εξετάσεων 2014 να τελείωσαν ως προς την γραπτή εξέταση αλλά η αγωνία παραμένει έντονη για τα αποτελέσματα αυτών των γραπτών, την βαθμολογία.

Μέχρι το Σάββατο 28 Ιουνίου θα ολοκληρωθεί η
διαδικασία της βαθμολόγησης των μαθημάτων των επαναληπτικών εξετάσεων που ολοκληρώνονται στις 26 Ιουνίου. Έπειτα θα ακολουθήσει η αποστολή των αποκομμάτων των βαθμολογιών και των καταστάσεων των υποψηφίων στα λύκεια.

Μόλις γίνει η αποστολή των καταστάσεων και των αποκομμάτων με τις βαθμολογίες θα διενεργηθεί ο έλεγχός τους από τους διευθυντές των σχολείων και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα συγκληθεί ο σύλλογος διδασκόντων για να εκδοθούν τα αποτελέσματα απόλυσης.Την 1η Ιουλίου ή το αργότερο στις 2 Ιουλίου, σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, αναμένεται η ανακοίνωση των βαθμολογιών στα σχολεία όλης της χώρας.Αξίζει να σημειωθεί ότι ξεκίνησε η χορήγηση κωδικών για την ηλεκτρονική κατάθεση του μηχανογραφικού. Το σύστημα υποβολής θα «ανοίξει» στις 24/6 Ιουνίου ενώ καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης είναι η 14η Ιουλίου. Οι μαθητές, μπορούν στις 24 να δημιουργήσουν ένα προσωρινό μηχανογραφικό ενώ η οριστικοποίηση μπορεί να γίνει μετά την ανακοίνωση των βαθμολογίων δηλαδή από τις 2 Ιουλίου.

Όσον αφορά τις βάσεις στο πρώτο επιστημονικό πεδίο αναμένεται να παρατηρηθούν αυξητικές τάσεις λόγω των καλύτερων επιδόσεων στα Αρχαία Κατεύθυνσης, που αποτελούν και το μάθημα με τη μεγαλύτερη βαρύτητα, αλλά και της μείωσης των εισακτέων.

Στο 2ο και στο 4ο επιστημονικό πεδίο φαίνεται ότι οι καλύτερες επιδόσεις των υποψηφίων απορροφούνται από την αύξηση των εισακτέων. Στο 5ο επιστημονικό πεδίο μπορεί οι επιδόσεις στα δυο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας ( Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Μαθηματικά γενικής παιδείας) να δείχνουν καλύτερες από το 2013 όμως ο αριθμός των υποψηφίων φαίνεται ότι είναι μειωμένος ενώ υπάρχει και αύξηση των εισακτέων. Είναι πιθανόν οι βάσεις να κινηθούν πτωτικά.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται μικρή πτώση των βάσεων καθώς η βιολογία κατεύθυνσης δυσκόλεψε τους υποψηφίους ενώ απαιτητική ήταν και η Χημεία Κατεύθυνσης.

Άνοδο και μάλιστα μεγάλη αναμένεται στις βάσεις 2014 για την εισαγωγή στις σχολές με μεγάλη ζήτηση αφού τα θέματα των μαθημάτων και η σχετική ευκολία τους θα αυξήσει τα μόρια εισαγωγής για φέτος . Οι σχολές όπως η Ιατρική η Νομική κλπ, αλλά και τμήματα στρατιωτικών σχολων όπως η ΣΣΑΣ θα παραουσιάσουν μεγάλη αύξηση στς βάσεις εισαγωγης Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, οι εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2014 Επιστημονικό Πεδίο είναι: Στο 1ο Πεδίο: αναμένεται μικρή άνοδος των βάσεων, ενώ στην πλέον περιζήτητη Σχολή (Νομική Αθηνών) εκτιμάται ότι η βάση θα ξεπεράσει τα 18.800 μόρια, ενώ στη Νομική Θράκης ο τελευταίος θα εισαχθεί με 18.200 μόρια. Στο 2ο και 4ο Πεδίο: οι βαθμολογίες κάτω από τη βάση είναι μειωμένες και στις μεσαίες η βελτίωση είναι σημαντική. Αναμένεται άνοδος των βάσεων από 250 έως και πάνω από 1.000 μόρια. Σε περιζήτητα τμήματα (Πολιτικοί Μηχανικοί ΕΜ) αναμένεται άνοδος έως 350 μόρια. Στο 3ο Πεδίο: παραδοσιακά οι Ιατρικές βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας με τις Σχολές Ιατρικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης να κινούνται ανοδικά (έως και 19.000 μόρια). Στο 5ο Πεδίο: λόγω αύξησης θέσεων και καλών επιδόσεων οι βάσεις δεν θα επηρεαστούν ιδιαίτερα, αλλά στα τμήματα υψηλής ζήτησης (Οικονομικό Αθήνας, Πανεπιστήμιο Πειραιά) η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη. Θα εμφανιστούν και μεμονωμένες περιπτώσεις ανόδου έως 1.500 μόρια σε περιζήτητα τμήματα (Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιά).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πνευματικά Δικαιώματα

-Επιτρέπεται η αντιγραφή του κειμένου
-Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
-ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η αναφορά πηγής

nek-plan.blogspot.com