Σάββατο, 19 Απριλίου 2014

Το Τόκυο θα συνεχίσει τη φαλαινοθηρία

Ο Ιάπωνας υπουργός Αλιείας Γιοσιμάσα Χαγιάσι δήλωσε πως η Ιαπωνία θα συνεχίσει τη φαλαινοθηρία στον Ειρηνικό Ωκεανό φέτος, παρά την πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου του ΟΗΕ που διέταξε τη χώρα να σταματήσει τη φαλαινοθηρία στο Νότιο Ωκεανό.


Ωστόσο η κυβέρνηση φέρεται ότι θα μειώσει στο μισό τον αριθμό των φαλαινών που έχει προγραμματίσει να σκοτώσει, περίπου στις 190, προφανώς στην προσπάθεια να μετριάσει τις διεθνείς επικρίσεις.

Η απόφαση επιτρέπει σε ορισμένους Ιάπωνες φαλαινοθήρες στα βορειανατολικά να αρχίσουν να κυνηγούν φάλαινες μινκ στη θάλασσα κοντά στις ακτές αργότερα αυτό το μήνα και σε άλλους να φύγουν για τον βορειοδυτικό Ειρηνικό τον Μάιο για να κυνηγήσουν φάλαινες.

Το Διεθνές Δικαστήριο (ICJ) αποφάσισε το Μάρτιο ότι το πρόγραμμα "ερευνητικής φαλαινοθηρίας" της Ιαπωνίας στην Ανταρκτική αντίκειται σε ένα μορατόριουμ του 1986 για τη φαλαινοθηρία.

Η Ιαπωνία κατηγορείται ότι πραγματοποιεί το ετήσιο κυνήγι των φαλαινών για εμπορικούς σκοπούς.

Η Ιαπωνία αποφάσισε να μην στείλει έναν στόλο φαλαινοθηρικών αργότερα φέτος στο Νότιο Ωκεανό, έπειτα από την απόφαση αυτή του Διεθνούς Δικαστηρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πνευματικά Δικαιώματα

-Επιτρέπεται η αντιγραφή του κειμένου
-Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
-ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η αναφορά πηγής

nek-plan.blogspot.com